Uw locatie: Beginpagina / Cafetaria

Nieuw!

Nasischijf

Deze 130 grams schijf is pittiger dan onze kleinere variant. PROBEER!

€ 1,65

Openingstijden

Maandag 12.00 - 23.00
Dinsdag Gesloten
Woe t/m Zon 11.00 - 23.00

24-12-2017
Kerstavond GEOPEND TOT 18.30 uur
25-12-2017 t/m 26-12-2017
Eerste en Tweede Kerstdag gesloten.
Verantwoord frituren

Cafetaria

Cafetaria - Eethuis Thielen

Bestellen

Het is helaas niet mogelijk om via de website uw bestelling te plaatsen, omdat wij dan geen invloed hebben op de verwerking.

U kunt echter wel telefonisch uw bestelling plaatsen (0478 582170). Het kan voorkomen dat u, op zeer drukke tijden, een wachttijd heeft. Wij proberen deze wachttijd altijd zo kort mogelijk te houden. Na het aannemen van de bestelling krijgt u een tijd door wanneer deze gereed zal zijn. Op deze manier proberen wij iedereen zo snel en goed mogelijk te helpen.

Betalen

PinnenContante betalingen zijn nog niet weg te denken, maar het pingedrag in onze zaak is enorm toegenomen. Twee derde van onze gasten maakt er al gebruik van en dat stellen we zeer op prijs. Voor u en onze veiligheid!

Verantwoord frituren

Sinds 2007 bakken wij in frituurolie. Met een product waar wij 100% achter staan. Tegelijkertijd komen wij tegemoet aan de wens om "verantwoord" te frituren. Wilt u er meer over weten, klikt u dan op het logo aan de linkerzijde.

De historie van een echt familiebedrijf

We schrijven het jaar 1927. Toen kreeg (oma) Petronella Thielen-Hendriks haar vergunning voor consumptie-ijsbereiding. Weliswaar nog niet op de huidige locatie, maar een eindje verder aan de Langstraat. Het ondernemen zat haar in het bloed, want haar ouders hadden destijds al een detailhandel en limonadefabriekje aan de overzijde van de straat.

Iedere rasechte Venraynaar kent wel de ijswagens met het opschrift Thielen´s IJs, waarmee elk weekend op de pleinen en in straten van Venray ijs werd verkocht en zelfs op kermissen in de wijde omtrek! Toen in 1934 het pand, op de hoek aan het Kennedyplein gereed was, in die tijd heette dat nog Vlakwaterweg, verhuisde de familie hierheen. In het huidige woonhuis startte ze een kruidenierswinkel en ijssalon en van daaruit werd er telkens bijgebouwd. In 1949 werd de vergunning verleend voor "de uitoefening van een patates-fritesbedrijf", nu dus al 65 jaar geleden! Eerst geschiedde verkoop vanuit frietwagens, later via de cafetaria.

Dochter Mariet heeft vanaf haar 12e jaar in de zaak gewerkt. Maar ook de andere broers en zussen hebben voor kortere of langere tijd meegeholpen.

In 1962 werd het pand met het café en zaal uitgebreid. Een paar jaar later is het dochter Mariet met haar man Sraar, de ouders van Pia, die er hun schouders onder zetten. In 1976 nemen zij de leiding over van Oma Thielen, zoals ze werd genoemd. Er moest hard gewerkt worden, maar het is een mooie tijd en ze bouwen een bloeiend bedrijf op.

De derde generatie sluit aan in 1983, Pia gaat meewerken en al snel volgt ook Chris. Plotseling en op veel te jonge leeftijd sterft Sraar in februari 1989 en moet Mariet alleen verder. Ze besluit daarom om in januari 1992 het bedrijf samen met haar dochter en schoonzoon te gaan runnen. Het wordt een vennootschap onder firma (vof). Een fijne samenwerking volgt en dat komt tot uiting in de grote verbouwing van 1997, waarbij de cafetaria flink wordt vergroot. Dan schrijven we het jaar 2013 en vinden Chris en Pia het weer tijd voor een verandering. De inrichting wordt wederom geheel naar de kleuren van deze tijd aangepast. Er komen zitplaatsen bij en een ruimere werkvloer achter de counter. Flatscreens en gratis WiFi maken het voor de gasten tot een compleet geheel. Cafetaria "Thielen" heeft zich voorbereid op de toekomst! We zijn blij met onze zaak zoals ze is en hopen u nog lang van dienst te mogen zijn.


60-jarig Cafetaria jubileum
Maandag 30 maart 2009 vierden we ons jubileumfeest met familie, zakenrelaties en onze medewerkers met hun partners. Het was een gezellige avond met dans, muziek en voordrachtjes van het personeel. Ook kwamen we voor het eerst in de geschiedenis op de televisie. Bij L1, TV Limburg en zelfs bij omroep MAX!

65-jarig Cafetaria jubileum
Zaterdag 29 maart 2014 bestaat Cafetaria "Thielen" maar liefst 65 jaar! Naast een interview in het plaatselijke weekblad Peel en Maas en het vakblad Snackkoerier ligt bij dit jubileum de nadruk op de dankzegging naar onze gasten toe. Voor het vertrouwen dat zij ons keer op keer geven. Voor hen zijn een hele week lang de friet en diverse snacks verkrijgbaar voor 65 cent. Een mooie geste dachten wij.

Cafetaria Top 100

Al jaren organiseert vakblad Snackkoerier een top 100 van cafetaria´s in Nederland. Jarenlang hebben wij ons voor deze wedstrijd ingeschreven, maar in 2011 hebben wij besloten dit niet meer te doen. Dat wil niet zeggen dat we er niet meer voor gaan! Ons belangrijkste streven is dat u als gast tevreden bent. Dat u lekker gegeten heeft en graag nog eens terugkomt!

De mooie uitspraken van de jury die we al die jaren mochten ontvangen, daar zijn we trots op en willen we u niet onthouden.

Quote uit de snackkoerier 2010:
Bij cafetaria-eethuis Thielen van Chris en Pia Janssen is het ieder jaar goed toeven voor onze mystery guests. Bij aankomst nodigen de mooie zaak met terras en de grote puntzak frites meteen uit tot een bezoek. Eenmaal binnen worden we vriendelijk ontvangen en tijdens de bestelling worden de juiste vragen gesteld. Zo zien we het graag. De medewerker neemt de tijd om ook nog even een praatje te maken. Zo’n goed bedrijf mag wat ons betreft wel wat meer doen aan promotie.

Quote uit de snackkoerier 2009:
Het is een mooi jaar voor Chris en Pia Janssen van cafetaria-eethuis Thielen. Dit jaar vierden ze het 60-jarig jubileum van de zaak. Ook weten ze hun hoge positie van vorig jaar redelijk vast te houden. Toen 18e, nu twaalf plaatsjes lager. Dit bedrijf in Venray is een van de beste klassieke cafetaria"s van Nederland. Klanten komen nog gewoon vooral voor snacks, patat en producten uit eigen keuken, zoals zuurvlees en salades.

Quote uit de snackkoerier 2008: